Европол: У акцији против криминала из југоисточне Европе ухапшено 166 особа

Заједничким деловањем 34 земље, међу којима је и Србија, прошле недеље је, у операцији против организованог и тешког међународног криминала који потиче из југоисточне Европе, ухапшено 166 особа, саопштио је Европол.

Осим европских земаља, у операцији су учествовале и САД, као и Европол, европска агенција за сарадњу у кривичном правосуђу (Јуроџаст) и европска агенција за контролу граница (Фронтекс), а међу партнерима акције су били Интерпол и Канцеларија УН за дрогу и криминал (УНОДК).

Како се наводи у саопштењу Европола, у четвородневној акцији усмереној ка сузбијању илегалне имиграције и кријумчарења оружја и наркотика укупно је учестовало 8.838 припадника полиције, граничних трупа и царинских служби.

На граничним прелазима и тачкама за које се сумња да представљају центре кријумчарских активности проверама је подвргнуто више од 39.000 лица и 44.000 возила.

То је, како се наводи, у више европских земаља резултирало хапшењем 17 особа због кријумчарења или недозвољеног поседовања ватреног наоружања, 73 особе због кријумчарења миграната или илегалне имиграције и 37 особа због кријумчарења наркотика.

Седам особа лишено је слободе због истовременог кријумчарења дроге и ватреног наоружања, а међу ухапшенима је и 12 особа због превара почињених лажном документацијом, једна особа која се налазила на међународној потерници и 19 особа због кривичних дела која нису била предмет саме акције.

Уз то, заплењен је 51 комад различитог наоружања и 47 килограма најразличитијих врста дроге, наводи се у саопштењу.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара