У Италији трогодишњи син спасио мајку од насилног оца

Дечак стар три године у Монци је изашао је из стана, покуцао комшијама и испричао како његов отац, који се вратио кући пијан, туче мајку, пише дневни лист "Монца Тудеј".

Комшије су позвале полицију, и у року од неколико минута интервенисали су карабињери који су затекли пијаног мужа који је ногама, песницама и угризима повређивао своју супругу.

Отац, који је према подацима полиције и пре овога случаја имао забележене преступе, ухваћен је "ин флагранти" и послат је у затвор.

Мајка трогодишњег дечака, завршила је у хитној помоћи у Монци, а полицији је изјавила да ово није први случај малтретирања у породици.

Према италијанском закону, особа која малтретира чланове породице ризикује казну затвора од три до седам година, а казна се удвостручи ако је акт насиља био изведен у присуству малолетних лица.

Ако члан породице малтретира малолетно лице (дете), закон предвиђа већу казну, од четири до девет година затвора, а ако је последица агресије рањавање малолетне особе, предвиђена казна је од седам до једанаест година.