Читај ми!

Волков: Наваљни се опоравља брже него што се очекивало

Руски опозициони лидер Алексеј Наваљни опоравља се од последица наводног покушаја убиства брже него што се очекивало, изјавио је шеф његовог штаба Леонид Волков, јавља АП.

Алексеј Наваљни, који се 20. августа разболео на путу авионом из Сибира у Москву и био скоро три недеље у коми, пуштен је прошле недеље из болнице у Берлину у којој се лечио.

"Он је много боље, рекао бих неочекивано боље. Мислим да је опоравак много бржи него што се очекивало, и наравно, то су добре вести које нас чине срећним", рекао је Волков за ТВ РТЛ.

АП подсећа да су немачке власти саопштиле да је Наваљни отрован јаким нервним гасом и затражиле од власти Русије да испитају тај случај који се десио на њеној територији.

Присуство нервног агенса "новичок" из совјетске ере код Наваљног регистровале су лабораторије у Француској и Шведској.

Русија је одбацила међународне захтеве да покрене истрагу, тврдећи да тестови нису показали никакво присуство те отровне супстанце код Наваљног.

Наваљни, велики противник руског председника Владимира Путина, најавио је да ће се вратити у Русију како би наставио своју политичку делатност.

"Он разуме да су ризици велики и морамо размишљати о томе како ће наставити да живи у Русији. То неће бити тако лако и много тога ће се, наравно, променити како би се смањила могућност другог напада", рекао је Волков.