Сеул: Северна Кореја убила и спалила нашег званичника

Јужна Кореја тврди су севернокорејски војници убили њеног званичника у близини поморске границе две земље. Јужнокорејски председник Мун Џае-Ин оценио је да је убиство "шокантан инцидент" за који не може бити оправдања.

Мун Џае-Ин је позвао Пјонгјанг да предузме "одговорне мере" у вези са убиством 47-годишњег званичника Министарства за океане и рибарствотим.

Како је пренела агенција Јонхап, Мун је наредио војсци да даље ојача борбену готовост и да се у потпуности припреми да штити животе и безбедност грађана.

Министарство одбране Јужне Кореје раније је њихов званичник убијен, а његово тело спаљено пошто је у понедељак нестао са чамца за надзор у водама код пограничног острва.

"Северна Кореја пронашла је човека у својим водама и извршила бруталан чин, пуцајући на њега и спаливши његово тело. То показује темељна анализа различитих информација, коју је обавила наша војска", наводи се у саопштењу Министарства.

Јужна Кореја најоштрије осуђује "такав брутални чин" и позива Северну Кореју да казни одговорне.

Ако су тврдње о убиству истините, наводи Гардијан, то би била прва смрт држављанина Јужне Кореје на Северу од 2008. године.

Тада је севернокорејски војник пуцао у 53-годишњу жену, која је наводно залутала у забрањену зону током посете заједничком одмаралишто Маунт Кумганг.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво