Доналд Трамп номинован за Нобелову награду за мир

Предсеник САД Доналд Трамп номинован је за Нобелову награду за мир за 2021. годину због посредовања у успостављању нормализације односа између Израела и Уједињених Арапских Емирата.

Америчког председника номиновао је норвешки политичар Кристиан Тибринг-Гједе, који је члан парламентау четвртом мандату, наводи Фокс Њуз.

"Због његових заслуга, мислим да је више радио на стварању мира међу народима него већина осталих номинованих кандидата за награду," образложио је своју одлуку Тибринг-Гједе.

У уторак је званичник Беле куће најавио да ће Трамп 15. септембра одржати церемонију потписивања блискоисточног споразума о нормализацији односа између Израела и УАЕ.

Као део договора, најављеног у Белој кући 13. августа, после, како су званичници рекли, 18-месечних разговора, Уједињени Арапски Емирати пристали су на нормализацију односа са Израелом, док се Израел обавезао да настави са плановима за обуставу анексије Западне обале.

За 2020. је номиновано 318 кандидата за Нобелову награду за мир.

Пријаве се морају послати путем интернета и разговарати о свим кандидатима пре него што се сачини ужи избор највреднијих и најзанимљивијих.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво