Читај ми!

Северна Кореја тестира подморничку ракету "пукгуксонг-3"

Сателитским снимком севернокорејског бродоградилишта, откривена је активност која указује на припреме за тестирање подморничке балистичке ракете средњег домета.

Центар за стратегијске и интернационалне студије саопштио је да фотографије објављене на сајту севернокорејског бродоградилишта "Синпо" приказују активност која указује на могуће припреме за предстојеће тестирање "пукгуксонг-3", подморничке балистичке ракете средњег домета.

Власти Северне Кореје потврдиле су да су прошлог октобра са мора успешно тестирале нову подморничку балистичку ракету "пукгуксонг-3", у склопу напора да појачају одбрану и ограниче спољашње претње, преноси Ројтерс.

Овај потез аналитичари су оценили као најпровокативнији који је Северна Кореја предузела откако је отпочела дијалог са Сједињеним Државама у вези са нуклеарним наоружањем и ракетним програмом 2018. године.

Северна Кореја је суспендовала ракете великог домета и нуклеарне пробе од 2017. године, али напори америчког председника Доналда Трампа да власти ове земље убеди да одустане од својих нуклеарних и ракетних програма нису дали значајније резултате.

Тестирање пројектила од стране Северне Кореје у сусрет председничким изборима у САД указало би на изостанак прогреса, упркос састанку који је Трамп одржао са севернокорејским лидером Кимом Джонгом Уном.

Стејт Департмент и Пентагон нису још дали коментар на извештај Центра за стратегијске и интернационалне студије.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво