Извршни директор Тик-тока поднео оставку

Извршни директор Тик-тока Кевин Мајер поднео је оставку а на том месту замениће га привремено генерална директорка Ванеса Папас, преноси Ројтерс.

До оваквог развоја догађаја дошло је неколико дана након што је Тик-ток тужио администрацију америчког председника Доналда Трампа због одлуке да онемогући рад ове популарне апликације у САД.

"Последњих недеља дошло је до драстичних промена на политичкој сцени и након анализе какве би структуралне промене компанија морала да претрпи, и шта то значи за њену глобалну улогу, тешка срца одлучио сам да је напустим", саопштио је Мајер.

Апликацији, која је у власништву кинеске интернетске компаније Бајт Денс, Бела кућа је наредила да прода амерички удео до половине септембра.

Трамп и други званичници Беле куће у више наврата су рекли да Тик-ток представља претњу националној безбедности због свог кинеског власништва.

Због тога је Трамп потписао извршну наредбу 6. августа да блокира Тик-ток уколико Бајт Денс не прода амерички удео у року од 45 дана. Недељу дана касније Бајт Денсу је дат рок од 90 дана да закључи такав посао.

Потези Беле куће натерали су Бајт Денс и Тик-ток да потраже купца за амерички удео у тој апликацији. Мајкрософт, Оракл и други понуђачи разговарају о потенцијалном споразуму, а цена се креће од 20 до 50 милијарди долара. Ипак договор за тако кратко време мало је вероватан.

Због тога је Тик-ток узвратио тужбом против Трампове администрације. У понедељак је компанија тужила америчку владу, оптужујући је да јој је онемогућила регуларан поступак форсирајући продају користећи извршну наредбу.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи