Фондација из Берлина шаље авион по Наваљног

Авион хитне помоћи са тимом лекара специјалиста за лечење пацијената који се налазе у коми требало би да одлети у Омск како би покупио руског руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног, наводи берлинска фондација Биоскоп за мир.

Алексеј Наваљни налази се у болници у Омску, а сумња се да је отрован, наводи Ројтерс.

Према наводима агенције, активисти су навели да је Пјотр Вержилов који се због тровања лечио у Берлину тражио да се пошаље авион по Наваљног.

Оснивач фондације Јака Бизиљ, рекао је за лист Билд да ће у поноћ бити послат авион по Наваљног.

"У контакту смо са властима и надамо се да ће вечерас бити издате све дозволе за превоз и медицински извештај за пацијента у коми", рекао је Бизиљ и додао да је берлинска болница Чарити спремна да га преузме.

Нико у болници није био одмах доступан за коментар.

Бизиљ је за Билд рекао да ће се авион вратити из Омска у петак ујутро, под условом да Наваљни буде у таквом стању да је транспорт могућ.

Претходно је немачка канцеларка Ангела Меркел рекла новинарима да је Немачка спремна да пружи медицинску подршку Наваљном уколико добије захтев за то.

"Ако буде затражено пружићемо му медицинску помоћ, укључујући немачке болнице, али захтев мора да стигне одатле", рекла је Меркелова на заједничкој конференцији за новинаре која је одржана са француским председником Еммануелом Макроном на југу Француске.

Лекари су успели да стабилизују стање руског опозиционог лидера Алексеја Наваљног и тренутно је у току успостављање дијагнозе, изјавио је замених шефа Ургентног центра у Омску Анатолиј Килиниченко.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара