У Холандији пронађена највећа лабораторија за производњу кокаина

Холандска полиција пронашла је највећу лабораторију за производњу кокаина у бившој коњичкој школи у месту Нијевен и ухапсила 17 особа из Колумбије, Турске и Холандије.

Из полиције наводе да су приликом упада у бившу коњичку школу пронашли више десетина хиљада литара хемикалија и 100 килограма кокаина, преноси Гардијан.

Један од полицијских званичника Андре Ван Ријн рекао је да је лабораторија била опремљена да произведе између 150 до 200 килограма кокаина дневно, чија је улична вредност између 4,5 до осам милиона евра.

"Ово је највећа лабораторија  који је икада пронађен у Холандији", изјавио је у  Ријн. 

Полиција је такође пронашла спаваће собе за раднике у штали, око 120 километара (североисточно од Амстердама), и пронашла 100 килограма кокаина. Након претреса на складиштима у оближњим градовима Апелдорн и Елсхоут, заплењено је и око 120 тона "носача материјала".

Осумњичени би требало да се појаве пред судијом ове недеље, а још хапшења остаје могуће, саопштила је полиција.

Према новинама Dagblad van het Noorden, неколико десетина тешко наоружане полиције користило је транспортни оклопни носач  и надзорни хеликоптер у операцији, која се догодила рано у петак, али најављена је тек у уторак.

Из полиције наводе да су 13 осумњичених из Колумбије, а да један од ухапшених има двојно холандско и колумбијско држављанство.

Тринаест притворених држављани били су колумбијски држављани, објавила је полиција. Три холандска држављана - укључујући 64-годишњег власника штале у северном селу Нијевен - и један турски осумњичени такође су ухапшени.

Десет хиљада литара хемикалија заплењено је, заједно са опремом као што су бачве,  пластичне цеви и пет мешалица за цемент који се користе за извлачење кокаина из такозваног "носача материјала", попут одеће која је импрегнирана дрогом пре него што је извезен у Холандију.

 

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи