Како изгледа тунел откривен испод границе САД и Мексика

Америчке власти су испод границе са Мексиком откриле незавршен тунел дуг 400 метара. У тунелу су откривени водовод, вентилациони и шински систем.

Тунел су открили федерални агенти у сарадњи са Агенцијом за имиграције и америчком царинском управом у уторак у пустињи код Сан Луиса у Аризони, саопштила је америчка агенција за имиграције.

У тунелу који је висок 91, а широк 122 центиметра откривени су и вентилациони систем, водоводне цеви, жице за струју и шински систем, саопштили су надлежни органи. 

Тунел је откривен коришћењем бушилица и подземних камера, након што је откивена вртача у близини ограде на граници.

Власти су откриле стотине тунела на југозападној граници САД са Мексиком последњих година. Наводе да тунеле користе нарко картели и криминалне организације како би кријумчарили наркотике, људе и оружје између две земље. 

Портпарол граничне контроле у сектору Јума Вини Дулески рекао је да је откривени тунел један од најсофистициранијих у историји САД.

У јануару су америчке власти откриле најдужи тунел за кријумчарење који је у дужини од 1.300 метара водио од мекскичке државе Доње Калифорније до територије САД.

Председник САД Доналд Трамп се раније обавезао да изгради зид на граници са Мексиком како би се спречили незаконити преласци границе и кријумчарење дроге, али критичари напомињу да су тунели један од начина захваљујући којима може да се заобиђе таква баријера.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво