Како добар полицајац кад наручите пицу препозна апел за спас живота

Италијански полицајац у Торину је позив једне жене која је тражила да јој се достави пица, одмах схватио као апел за помоћ, а не телефонску грешку и на време интервенисао и спречио озбиљније последице породичног насиља.

Млади полицајац Винћенцо Мариа Триподи који је дежурао на телефонској централи торинске полиције постао је јунак дана и добио и све похвале, чак и од премијера Ђузепе Контеа.

Он је позив једне жене која је тражила да јој се достави пица, одмах схватио као апел за помоћ, а не телефонску грешку и на време интервенисао и спречио озбиљније последице породичног насиља.

Жена из Торина која је позвала број полиције и "наручила пицу за себе и сина" поступила је тачно по савету центра за борбу против насиља у породици, који жртвама сугеришу да позову полицију, а пред насилником, глуме да поручују пицу или нешто друго.

Тако је и млади полицајац на позив "да се пица донесе хитно на њену адресу", само питао да ли зна кога зове и потврдног одговора, активирао на екрану компјутера који прати телефонске позиве знак упозорења да би телефонски позив могао указати на насиље и да евентулна жртва не може отворено говорити.

Полицијска патрола је стигла на адресу у року од пар минута. Саопштили су да је насиље било у току, да су жена и десетогодишњи син били у шоку, преплашени, а насилни муж пијан и да је ухапшен.

Из кабинета премијера Контеа саопштено је да је полицајац пореклом из Калабрије, јужне италијанске покрајине, и да је након што је завршио обуку, распоређен на прво радно место, управо у оперативни центар у Торину.

У овој години у Италији убијено 59 жена

Насиље у породици чије су жртве већином жене, углавном врше њихови мужеви или партнери, и на жалост није заустављено ни у време карантина.

У првих шест месеци ове године у Италији су 59 жена убили они који тврде да их воле, или су их волели.

У прошлој години жене су чиниле 33 одсто укупног броја жртва убиства, а у првих шест месеци ове године чак 45 одсто од укупног броја жртава насиља.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи