Британска влада потврдила да су хакери из Русије покушали да утичу на изборе

Британска влада је открила да су хакери из Русије покушали да утичу на парламентарне изборе 2019. године тако што су објавили документ о трговини између Велике Британије и САД који је широј јавности представио Џереми Корбин.

У првој потврди да је Москва покушала да утиче на британске изборе, министар спољних послова Доминик Раб је навео да су обавештајне службе процениле да су "руски актери готово сигурно имали намеру да утичу објављивањем докумената на интернету", преноси Хафинтон пост. 

Бивши председник Лабуристичке странке Џереми Корбин је дошао до докумената у децембру прошле године како би тврдио да постоји споразум са Доналдом Трампом о продаји Националне здравствене службе америчким приватним компанијама.

Одржао је конференцију за новинаре како би представио објављене документе, а цензурисану верзију докумената је донео и на телевизијску дебату.

Нецензурисана верзија документа се први пут појавила на интернету на друштвеној мрежи Редит више од месец дана пре Корбиновог учешћа у дебати, али тада није стекла пажњу јавности.

Велика Британија је проценила да су "руски актери", не и руска држава, одлучили да представе документа широј јавности.

У току је истрага која би требало да открије како се дошло до докумената, али истрагом неће бити обухваћен начин каснијег ширења поверљивих докумената.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво