Највећи скандал друштвених мрежа, ко је хаковао Гејтса, Маска, Бајдена, Обаму

Званични Твитер налози милијардера, политичара и највећих светских компанија били су мета до сада невиђеног напада још увек непознатног починиоца.

Уплатиш хиљаду долара, врате ти две хиљаде, али само у наредних пола сата и то зато што су се мултимилијардери одобровољили.

Тако је изгледала среда поподне на Твитеру када су се на званичним налозима Била Гејтса, Илона Маска, Џефа Бејзоса, Џоа Бајдена, Барака Обаме, Мајка Блумберга, Епла, Убера и многих других појавиле невероватне поруке.

„Време је за даривање", „због ковида се осећам дарежљиво", „враћамо заједници" тако су почињали постови у којима су се корисници Твитера позивали да на биткоин рачун уплате хиљаду долара како би за пола сата дуплирали суму.

„Ово је тежак дан за Твитер," написао је први човек компаније Џек Дорси на свом налогу касно синоћ наводећи да програмери непрекидно раде на исправљању грешке која је омогућила овај пропуст.

Твитер је одмах искључио све званичне налоге обележене плавим кружићем са знаком штриклирања, а поново су постали активни неколико сати касније. 

Званични односно потврђени налози гарантују да њима управља особа или компанија која се представља те се садржају налога може веровати као званичној изјави.

У случај се укључио ФБИ, а према досадашњим сазнањима иза напада стоји највероватније хакерска група „крипто за здравље" (cryoptoforhealth), која је преузела одговорност на свом Инстаграм налогу наводећи да је у питању „добротврорни напад" и да је сав новац који су наивни корисници уплатили отишао „на право место".

Не зна се колико је корисника насело на превару, али је извесно да их има.

Јавно доступни подаци о трговини биткоина забележили су да је пут новчаника наведеног у поруци отишло најмање сто хиљада долара.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи