Ухапшен српски држављанин осумњичен за масовна силовања у Берлину

Након најмање осам напада, синоћ је у Берлину ухапшен серијски силоватељ. Према наводима полиције и медија, реч је о држављанину Србије. Жртве је проналазио у шумама док су шетале или џогирале.

Полиција верује да има човека који је одговоран за осам силовања и покушаја силовања у околини Берлина у последњих месец дана. Према речима представника полиције, у питању је 29-годишњи српски држављанин. Раније је једна портпаролка навела да човек нема сталну адресу у Немачкој.

Осумњичени је у среду изведен пред истражног судију и очекује се да му буде одређен притвор.

Истражитељи немају сумње да је исти човек напао и силовао осам жена у три различите шуме надомак Берлина у последњих месец дана.

Према речима Норе Ширман из покрајинског Завода за борбу против криминала, починилац је био веома насилан. Најпре је усред бела дана прилазио женама које саме шетају или џогирају шумом и на енглеском љубазно питао да му покажу пут. Затим их је одвлачио у забаченије делове шуме и гушио. Истражитељка је додала да је нападач после силовања постајао нежан, покушавао да брине о жртвама и да се с њима договори о новом "састанку", а онда је бежао.

Полиција је коначно успела да га ухвати у уторак увече. Пре подне је силовао жену која је џогирала у шуми Клајнмахнов, између Берлина и Потсдама. Према сазнањима, он јој је пришао и обратио се на енглеском језику, а затим је савладао и силовао.

Нешто касније је једна од пролазница приметила жену која је очигледно била у шоку и која је у разговору потврдила да је силована.

Нађен помоћу фото-робота

"Сада нам је много лакше. У последње време смо се увек кретале заједно, јер смо знале да се овде десило силовање. Нисмо саме ишле на џогинг, нисмо се возиле саме, нити смо увече излазиле саме", рекла је за телевизију РТЛ једна жена која живи недалеко од места где је осумњичени ухапшен.

Полиција је још прошле среде објавила снимак осумњиченог, који је полицији познат и због других злочина. У року од неколико дана грађани су полицији дали око 300 информација о овом српском држављанину.

Након напада и силовања у истој шуми крајем јуна, жртва је успела да прецизно опише починиоца који се три сата иживљавао над њом. На основу тога је израђен фото-робот, а затим је човек ухапшен помоћу снимака камера за надзор.

У акцији хапшења учествовало је око шездесет полицајаца са псима, бродовима, хеликоптерима и беспилотним летелицама.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво