Хирург вређао пацијента на операционом столу

Током хируршког захвата у болници Читиљо у Варезеу у Ломбардији, примаријус је вређао успаваног пацијента на столу због тога што је хомосексуалац.

Лекар је, обраћајући се присутним колегама рекао: "Да ли је могуће да морам оперисати овог г.в..вог педера". Затим је рекао и да "није исправно да у току епидемије ковидом морамо да губимо време са овим пе***има који нам само заузимају операционе сале".

Наиме, интервенција је била из области пластичне хирургије и колега који је био присутан у сали је изјавио да се обратио Примаријусу речима: "Ја сам хомосексуалац, ви имате проблема са тим?" на шта је, а то ће утврдити истрага, лекар одговорио "Да, имам, ко си ти, позовите ми одмах његовог надлежног!", натеравши га да напусти салу.

Остали сведоци кажу да је примаријус бесно наставио да виче говорећи да је све то кривица генералног директора који је "легиста" вређајући га на све начине.

На основу ових изјава, Удружење лекара града Варезеа је покренуло интерну истрагу не би ли се установило шта се заправо догодило тог дана у сали када је пацијент под анестезијом био извређан због сексуалне припадности.

Из Удружења хомосексуалаца из Варезеа су рекли за медије да им је драго што је неко пријавио ову ситуацију јер се то сваки дан дешава и нико ко таквим стварима присуствује не сме да ћути.

"То је само једна од ситуација у којима смо ми из ЛГБТ заједнице подвргнути  вербалним и физичким нападима, у овом случају и због чињенице што је пацијент био позитиван на ХИВ што улази у његову приватност која у овом случају није поштована", рекао је Ђовани Боскини из тог удружења.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво