Британска атлетичарка оптужила полицајце за расизам, објављен снимак инцидента

Британска спринтерка Бјанка Вилијамс и њен партнер оптужили су лондонску полицију за расну дискриминацију након што су службеници зауставили и претресли њихов аутомобил, док је у њему био и њихов тромесечни син.

Бјанка Вилијамс и Рикардо дос Сантос, португалски спринтер, обоје црне пути, заустављени су у свом "мерцедесу" у суботу после подне.

Атлетичарка је рекла је да лондонска полиција "написала измишљен извештај" о вожњи на погрешној страни пута, преноси агенција АП.

"Време је за промене и за дејство које ће имати последице", написала је Вилијамсова на свом Инстаграм налогу, наводећи да је "невероватно повређена и потресена искуством".

Вилијамсова је након инцидента изјавила за британске медије да није могла да поднесе чињеницу да желе да је одвоје од сина.

"У мени је прорадио мајчински инстинкт и хтела сам да останем са сином. Не могу ни да гледам видео-снимак инцидента јер ми се срце слама када чујем колико сам узнемирена била", рекла је Бјанка. 

Истакла је да се плаши да би њен син за пар година могао да има трауме због овог догађаја. 

Видео-снимак инцидента кружи друштвеним мрежама.

Лондонска полиција издала је саопштење у коме се наводи да је аутомобил заустављен зато што је "вожен на начин који је изазивао сумњу, снажно кочио и убрзавао, укључујујући и вожњу на погрешној страни пута".

Полиција је саопштила да је возач првобитно одбио да изађе из аутомобила, а потом су обома одраслих путника ставили лисице док су претраживали аутомобил. 

Ништа илегално није пронађено и нико није ухапшен.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи