Катастрофалне падавине у Вухану, грађанима поново наређено да остану у кућама

Taман што су се опоравили од епидемије и изашли из кућа, становницима Вухана поново је наређено да остану међу четири зида. Овог пута због рекордно великих падавина.

Кинески град Вухан таман се опоравио од коронавируса, да би их снашла нова невоља. Падавине у овом вишемилионском граду достигле су рекордне нивое током протеклих дана.

Према писању агенције Синхуа, током протекла два дана киша је лила "као из кабла". Само од недеље ујутру до понедељка ујутру пало је невероватних 250 литара кише.

Киша је поплавила многе улице, што је довело до колапса саобраћаја.

"Било је то као да возиш слеп, као вожња у води", рекао је један мештанин додајући да је било врло застрашујуће и необично, преноси британски Гардијан

Градске власти издале су други степен приправности како би се избориле са ситуацијом, а грађанима је наређено да остану у својим кућама пошто се обилне падавине очекују и наредних дана.

Вухан и провинција Хубеи нису једине области које је погодила обилна киша. Провинције Анхуи и Хунан такође су подигле ниво приправности због могућих поплава, пошто се и наредних дана очекују обилне кише и пораст водостаја.

Кинеска државна метеоролошка служба објавила је упозорење да су обилне падавине могуће непрекидно 31 дан.

Лист Пиплс дејли пише да су се такве ситуације ретко виђале протеклих година.

Према последњим подацима кинеског министарства за ванредне ситуације, у поплавама је погинула 121 особа а евакуисано је 875.000.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи