Путин има план – да мигранти спасу руску економију

Руска економија, коју је погодио коронавирус и пад цена нафте, могла би да се опорави захваљујући мигрантима, оценио је председник Владимир Путин и нагласио да је држава заинтересована пре свега за долазак људи са знањем руског језика и културе.

"Русија је заинтересована за долазак миграната, али оних који су потребни држави. Не говорим о старијим људима, већ о младим, образованим, здравим људима који су спремни или да се образују и утичу на тржиште рада, или да одмах почну да раде, са потребним квалификацијама", рекао је Владимир Путин на састанку са радном групом за припрему уставних амандмана.

Како је оценио, у неким државама је тај рад подигнут на "врло висок, солидан, скоро научни ниво", преноси Спутњик.

"И Русија то треба да уради", сматра Путин. Пре свега, држава је, како истиче, заинтересована за долазак људи са знањем руског језика и културе.

"Што се тиче економије, потпуно је јасно да нам са развојем економије, већ фале радници. То постаје реалан објективан кочничар економског раста у земљи и то је један од озбиљних проблема", рекао је Путин.

Нагласио је да је више пута давао налог Влади да реши овај проблем. Додао је, међутим, да Русија мора да води рачуна да се доласком миграната не наруши социјална архитектура, да се права грађана те државе не прекрше.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво