Руски авиони продати за два долара, иста фирма их поново купила за милионе долара

Неколико авиона "Миг-31" које је Русија отписала са државног стања, продати су за два долара по авиону, да би их након тога иста фирма купила за више милиона долара.

Детаљи преваре, која се одвијала пре десетак година, тек су сада откривени захваљујући томе што је човек који стоји иза свега ухапшен, преноси РТ.

Бивши службеник у филијали Федералне агенције за државне резерве Русије у Нижњем Новгороду Андреј Сиљаков ухапшен је у својој викендици крајем маја. 

Он је почетком прошле деценије у одсуству осуђен на 11 година затвора, а за њим је била расписана и међународна потерница. 

Авиони су продати тако што су стављени на аукцију као делови авиона, како се не би привукла пажња, пренели су руски медији, позивајући се на тужиоца који се бавио случајем

Тужилац је открио да у питању нису били делови, већ цели "Миг-31" авиони. Четири ваздухоплова су се налазила у локалној фабрици авиона "Сокол", у чијем су власништву и били.

Авионе је на аукцији купила фирма у власништву Сиљаковљевог блиског пријатеља по цени од 153 рубље (223 динара) за један авион.

Након што су прошли кроз ланац препродаваца, авионе је купила фабрика авиона "Сокол", али за више милиона долара. Ваздухоплови за све то време нису напустили складиште фабрике, пошто се превара односила само на власничка права.

Истражитељи верују да је руска влада због ове превара изгубила око милијарду рубаља, односно око 14 милиона долара.

Породица Андреја Сиљакова најавила је жалбу на пресуду, а његова супруга тврди да је читав случај намештен.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво