Да ли је Трамп признао да заостаје за Бајденом

Због пораста броја случајева коронавируса, амерички председник Доналд Трамп је наводно рекао да ће изгубити на председничким изборима у новембру.

Политико је цитирао неколико особа које су рекле да је неколико фактора, укључујући слаб одзив на митингу у Оклахоми и критике Трампове администрације због начина борбе против ковида, довело до тога да председник губи подршку.

У извештају се цитира Трампов интервју за Фокс њуз, где је он наводно рекао да би Бајден могао да постане председник "зато што њега неки људи, можда, не воле".

Цитиран је Трампов политички саветник Сем Нанберг који је рекао да би председник могао да доживи највећи пораз у модерним председничким изборима. Извештај Политика такође наводи да је Трамп признао да заостаје за Бајденом, нарочито после митинга у Тулси.

Неколико анкета претходних недеља показало је да Џо Бајден има предност над Трампом. Уз то, Трампов бивши саветник за националну безбедност Џон Болтон, промовишући књигу у медијима, рекао је да се нада да ће историја памтити Трампа као председника у једном мандату.

Трампов менаџер кампање је на удару критика после митинга у Тулси. За сада остаје на позицији, наводи Политико. Он је окривио радикалне демонстранте да су се инфилтрирали у митинг, што је утицало на посећеност.