Немачки истражитељи открили мрежу од 30.000 педофила

Кренуло је од једног осумњиченог на западу Немачке, а дошло се до десетина хиљада људи који снимају и деле дечију порнографију, на интернету охрабрују и саветују једни друге. Сада треба утврдити њихов идентитет.

Клупко се одмотава након случаја сексуалног злостављања деце у Бергиш Гладбаху, који је пре неколико месеци шокирао Немачку.

Истражитељи су наишли на трагове више од 30.000 осумњичених за поседовање и растурање дечије порнографије, али и за директно сексуално злостављање деце, саопштио је у понедељак Петер Бизенбах, покрајински министар правде у Северној-Рајни Вестфалији.

Ови људи у форумима и преко чет-програма отворено комуницирају о злостављању деце, подстичу једни друге и деле савете, рекао је министар.

"Наишли смо на мочвару", рекао је Бизенбах.

Циљ је, како је најављено, да се открију идентитети починилаца због чега ће Министарство од јула формирати посебну истражитељску групу која ће откривати педофиле, али и сајбер-терористе и хакере на интернету.

Надлежни тужилац је рекао да ће се истражитељи најпре хитно бавити случајевима где има индиција да је сексуално злостављање и даље у току, а онда и свима који поседују и деле дечију порнографију.

Страшни злочини

Прошле јесени је полиција у Бергиш Гладбаху на западу земље ухапсила једног 43-годишњака који је осумњичен да је злостављао своју ћерку још откад је била беба. Снимао је силовања и делио снимке у затвореној групи осумњичених.

Полиција у Келну је у вези са тим случајем открила педофилску мрежу која сеже до Аустрије и Швајцарске. До сада је утврђен идентитет 70 особа.

У мају је осуђен први међу њима - један 27-годишњи војник. Он је осуђен на десет година затвора, али је најпре на неодређено време затворен у психијатријској установи.

Недавно су Немачку потресли и други случајеви сексуалног злостављања деце, попут снимања силовања у једној викендици у Минстеру. Или случај у Лидгеу, такође на западу земље, где су двојица мушкараца у једном кампу годинама злостављали укупно 32 детета .

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво