Њујорк тајмс побркао Тачија и Вучића

Најпознатији амерички лист на Твитеру објавио да је састанак у Вашингтону отказан јер је лидер Србије оптужен за ратне злочине.

Свакоме се догоди да погреши, али изгледа да угледни Њујорк тајмс не исправља грешку претерано брзо чак ни када им на њу укажу стотине читалаца.

Најављујући на Твитеру текст о отказивању састанка Београда и Приштине у Вашингтону, Њујорк тајмс је написао да је до отказивања дошло јер је "лидер Србије оптужен за ратне злочине", иако у поднаслову испод пратеће слике у истоветној реченици пише да се ради о "лидеру Косова".

Најава је изазвала много коментара у којима се већином скреће пажња да се ради о нетачном наводу, али навод није промењен ни неколико сати касније.

(Исправка је, ипак, унесена после десетак сати.)

Иначе, сам текст о отказивању састанка изазвао је реакцију главног америчког преговарача Ричарда Гренела, који је на Твитеру написао да је у њему пуно грешака што и не чуди јер аутор с њим није ни разговарао.

Гренел је у свом твиту написао да брзо решење (победа) косовског питања није био амерички приоритет иако се тај наратив стално понавља у медијима, без доказа.

Аутор текста Патрик Кингсли одговорио му је да је од фебруара једанаест пута покушао од њега да добије изјаву на разне теме, али да му је Гренел увек био недоступан.

Гренел је то потврдио рекавши да је одбио комуникацију због Кингслијеве пристрасности која, по Гренелу, проузрокује текстове с толико грешака.