Сиријска ПВО одбила израелски ваздушни напад

Сиријска противваздушна одбрана одбила је рано јутрос израелски ракетни напад на војне положаје у централној провинцији Хама, недуго након сличног напада на војне позиције сиријске оружаних снага на југу земље у којем су погинула два војника, саопштило је министарство одбране у Дамаску, преноси АП.

Државни медији су известили да је сиријска противваздушна одбрана дејствовала и пресрела већи број израелских пројектила, као и да је у нападу начињена само материјална штета.

Израел се ретко када оглашава поводом оваквих напада на циљеве у Сирији, али у последњих неколико недеља изведено је више напада на циљеве у унутрашњости Сирије за које се верује да су ирански.

У последња два месеца Сирија је оптужила Израел за најмање осам ваздушних удара по циљевима на њеној територији.

Док расте тензија и на либанско-израелској граници, израелски званичници оптужују милитантни, проирански Хезболах да настоји да изгради погон за производњу прецизних, навођених ракета.

Британски хуманитарци у Сирији саопштили су да је Израел, између осталог, гађао и једно складиште наоружања које користи проирански Хезболах, недалеко од града Саламије.

Приватни сиријски радио Шам известио је да су три цивила повређена шрапнелима након експлозије израелске ракете.

 

 

 

 

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се