Сиријска ПВО одбила израелски ваздушни напад

Сиријска противваздушна одбрана одбила је рано јутрос израелски ракетни напад на војне положаје у централној провинцији Хама, недуго након сличног напада на војне позиције сиријске оружаних снага на југу земље у којем су погинула два војника, саопштило је министарство одбране у Дамаску, преноси АП.

Државни медији су известили да је сиријска противваздушна одбрана дејствовала и пресрела већи број израелских пројектила, као и да је у нападу начињена само материјална штета.

Израел се ретко када оглашава поводом оваквих напада на циљеве у Сирији, али у последњих неколико недеља изведено је више напада на циљеве у унутрашњости Сирије за које се верује да су ирански.

У последња два месеца Сирија је оптужила Израел за најмање осам ваздушних удара по циљевима на њеној територији.

Док расте тензија и на либанско-израелској граници, израелски званичници оптужују милитантни, проирански Хезболах да настоји да изгради погон за производњу прецизних, навођених ракета.

Британски хуманитарци у Сирији саопштили су да је Израел, између осталог, гађао и једно складиште наоружања које користи проирански Хезболах, недалеко од града Саламије.

Приватни сиријски радио Шам известио је да су три цивила повређена шрапнелима након експлозије израелске ракете.