Објављен снимак из 2019. - осумњичени викао "не могу да дишем", полицајац рекао да га није брига

Полиција у Оклахоми објавила је снимак хапшења из 2019. године на којем се види сцена слична оној која је виђена приликом хапшења Џорџа Флојда.

На снимку снимљеном полицијском камером види се човек који каже да не може да дише, а полицајац му одговора са "баш ме брига".

Неколико минута касније, осумњичени 42-годишњи Дерик Скот је престао да показује знаке живота, а касније је у болници проглашен мртвим.

Канцеларија окружног тужиоца утврдила је да су се полицајци понашали на одговарајући начин, тако да су они ослобођени кривице.

Ен-Би-Си је известио да је обдукција Скора показала да је узрок смрти престанак рада плућа, док је начин смрти остао неутврђен. Наведено је да су његовој смрти допринели скора употреба метамфетамина и астма. 

Скот је ухапшен 20. маја 2019. године након што је полицији пријављено да прети људима пиштољем, а када су полицајци дошли на место догађаја почео је да бежи. У једном тренутку су га сустигли, а у његовом џепу пронашли пиштољ.

Снимак је објављен на захтев покрета "Животи црнаца су важни". 

Широм САД и даље трају масовне демонстрације против расизма и бруталности полиције, покренуте након убиства Џорџа Флојда.

недеља, 26. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије