Најсмртоноснији дан у Чикагу у последњих 60 година, траже се разлози

Чикаго је у Сједињеним Државама познат као један од градова са највећим бројем оружаних напада, а 31. маја је забележено чак 18 убистава, саопштили су званичници.

Шеф криминалистичке лабораторије Универзитета у Чикагу Макс Капустин рекао је да је за 24 часа, 31. маја, полиција у Чикагу оборила рекорд по броју убистава од 4. августа 1991. године, када је забележено 13 убистава.

Према наводима Чикаго сан тајмса, жртве су углавном биле Афроамериканци. "Никада нисмо видела тако нешто. Не знам чак ни како то да ставимо у контекст", рекао је Капустин, чија лабораторија прати криминал у Граду ветрова од 1961. године.

Он сматра да је могуће да су убиство Џорџа Флојда и протести скренули пажњу полиције и смањили редовне патроле.

"Када полиција мора да скрене пажњу на друге ствари, ствара се вакуум, и тада могу да се виде ситуације као она од прошлог викенда, када је дошло до апсурдног пораста злочина, рањених и убијених", рекао је Капустин.

Главни патолог је 1. јуна морао да позове додатне раднике како би помогли приликом аутопсије 35 тела, од којих је 15 убијених из ватреног оружја.

Жртве су биле старости од 18 до 39 година.

Прво убиство 31. маја догодило се око 12.37 када се једно возило зауставило поред 36-годишњег мушкарца. У њега је из тог возила више пута пуцано. Нико није ухапшен. 

Међу убијенима су и две тинејџерке.

Између 18 часова 29. маја и 23.59 31. маја, у Чикагу су се догодила 73 инцидента, у којима су 92 особе погођене из ватреног оружја, од којих је 27 убијено.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво