Ко су полицајци одговорни за смрт Џорџа Флојда

Дерек Шовин, Џеј Александер Куенг, Томас Лејн и Ту Тао оптужени су за убиство Џорџа Флојда. Полиција у Минеаполису објавила је њихове досијее.

Дерек Шовин

Дерек Шовин је био опоменут и вероватно суспендован пошто се једна жена, 2007. године, жалила да је без потребе извукао из аутомобила, претресао и угурао у полицијско возило јер је возила 16 километара на сат брже од дозвољене брзине, наводи се у документима које је објавила полиција у Минеаполису.

Осим тога, из тек објављених докумената произлази закључак да је Шовин био предмет унутрашњих истрага још 17 пута, али је овај догађај једини који је јасно описан у 79 страна дугом документу који је објавила полиција. Највећи део овог списа је зацрњен како се не би видео текст.

Шовин је после инцидента са овом женом морао да напише извињење, а за последицу је добио суспензију. Током овог инцидента, камера на полицијском аутомобилу била је искључена.

Дерек Шовин је, како се наводи у документима, објаснио да је на почетку смене заборавио да провери да ли је камера укључена, као и да је оставио микрофон у аутомобилу.

У жалби на одлуку о суспензији, Шовин је навео да је провео извесно време у војсци, односно војној полицији, као и да је током деведесетих био чувар и кувар у Мекдоналдсовом ресторану.

Џеј Александер Куенг

Куенг је био полицајац свега шест месеци пре догађаја у којем је убијен Џорџ Флојд. Примљен је као кадет у фебруару 2019. године, а звање полицајца добио је средином децембра, наводи се у његовом досијеу.

Претходно је радио као службеник за односе са јавношћу при полицији, а дипломирао је социологију на Универзитету Минесота.

Једно време радио је у обезбеђењу робне куће Мејси и слагао рафове у Таргету. Пре осам година завршио је средњу школу у Минеаполису.

Остали подаци о њему су затамњени, тако да остаје нејасно да ли је раније био осуђиван, као и да ли је држављанин САД.

Отпуштен је 26. маја, дан после убиства Џорџа Флојда. Наводи се да је отпуштен због нестандардног односа и кршења полицијске политике, као и због чињенице да није зауставио другог полицајца док је употребљавао несразмерну силу.

Томас Лејн

Лејн, како се наводи у његовом досијеу, није завршио средњи школу, али је ту диплому, касније, добио похађајући онлајн наставу. На крају, дипломирао је криминологију на Универзитету Минесота.

У полицијску академију примљен је прошле године, али је две године раније почео да ради као службеник за условне казне. Волонтирао је у раду са децом из Сомалије.

Ту Тао

Тао је извесно време радио и Мекдоналдсу и локалним продавницама, пре него што се запослио у општинским службама у Минеаполису. Ту је провео две године, пре него што је због смањења буџетских трошкова добио отказ. Без посла био је две године, пре него што је примљен у полицију. Завршио је средњу школу и уписао се у вишу, али никада није дипломирао.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи