Твитер узвраћа ударац Трампу, упозорење поред објаве америчког председника

Друштвена мрежа Твитер поставила је упозорење поред објаве америчког председника Доналда Трампа, наводећи да ”велича насиље”.

Твитер је поставио сценографију за нови обрачун са председником Доналдом Трампом, тако што је пред његову објаву о нередима у Минеаполису поставила упозорење да "велича насиље".

"Ове лопуже уништавају сећање на Џорџа Флојда и то нећу дозволити. Управо сам причао са гувернером Тимом Волцом и рекао сам му да је војска на његовој страни. Ако буде проблема преузећемо контролу. Када почне пљачка, почиње и пуцњава. Хвала вам", наводи се у спорној објави америчког председника.

Реакција Твитера уследила је недуго пошто је Трамп потписао уредбу о ограничавању заштите друштвених мрежа од законске одговорности .

Навео је да је "без преседана у америчкој историји да тако мали број корпорација контролише тако велику сферу људске интеракције".

"Твитер" је оценио да је одлука председника САД "реакционарни и исполитизовани приступ закону", као и да то прети слободи говора.

Портпарол "Гугла" је рекао да ће та одлука да наштети економији САД, док из "Фејсбука" истичу да ће то охрабрити платформе да цензуришу све за шта може да се чини да ће некога увредити.

Трамп је извршну уредбу потписао два дана пошто је критиковао компанију "Твитер" јер је позвала кориснике да провере чињенице изнете у два његова твита.