Нарко-подморница пресретнута на Пацифику, пронађена 1,5 тона кокаина

Све до априла, амерички ратни бродови нису често биле укључени у пресретање подморница које превозе наркотике на отвореном мору. Иинсистирањем на борби против трговине наркотицима, Трампова администрација је то променила, у шта се уверила и посада једне нарко-подморнице 14. маја.

Упркос својственој непомичности, подморницу је приметио војни авион "посејдон П-8", да би га америчка обалска стража на разарачу "Ју-Ес-Ес Пинкни", уз помоћ хеликоптера и брзих чамаца пресрео. 

Ово је први пријављени напад на подморницу која превози наркотике откако је Доналд Трамп у априлу најавио појачану борбу против трговине наркотицима.

У подморници је пронађено скоро 1,5 тона кокаина, или 1.400 појединачних "циглица" од по килограм, повезаних у бале од 20 таквих пакета.

Вредност дроге је процењена на око 23 милиона долара. Ова количина терета је типична за нарко-подморнице, иако је било и случајева када су превожене и много веће количине.

Као и већина нарко-подморница, ни ова није подморница у правом смислу јер не плови потпуно под водом већ представља шиљасто пловило ниског профила којем само мали део вири изнад воде, што га чини тешко уочљивим голим оком.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво