Двоје путника преживело пад пакистанског авиона

Број жртава авионске несреће у Пакистану порастао је на 97, пренео је индијски магазин "Дун" саопштење медицинских званичника у провинцији Синд, јавља Тас.

У најновијим извештајима индијски лист не прецизира се да ли су нове жртве били путници авиона или грађани стамбене четврти на коју се срушио пакистански авион. За сада се зна да су два путника преживела.

Пилот компаније "Пакистан интернешнал ерлајнс" је у последњим тренуцима разговора с контролом лета рекао да су му отказала оба мотора. Затим се чуло: "Мејдеј, мејдеј, мејдеј" (позив у помоћ). Веза је изгубљена а неколико тренутака касније је авион, који је полетео из Лахореа, пао недалеко од аеродрома у Карачију. 

Званичник пакистанске компаније је рекао да је пилот у разговору с контролом лета говорио о техничким проблемима, укључујући отказивање оба мотора. У запису развовора се потврђују проблеми с моторима. Онда је обавештен да су обе писте слободне за слетање, након чега је изгубљен контак с летелицом.

Неколико момената касније, авион се срушио у насељени део у Карачију, покушавајући да слети на међународни аеродром у том граду. 

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво