Куда изградити ауто-пут кад је град пренасељен? Може кроз центар, у висини четвртог спрата

Због недостатка простора и велике гужве градске власти Каира су одлучиле да изграде прави ауто-пут који пролази кроз центар града. Инвестиција се мери стотинама милиона долара, а радови су већ скоро у завршној фази. Међутим овај ауто-пут изазвао је гнев грађана који станују у солитерима где саобраћајница пролази. Наиме, бука и недостатак светлости уништили су цене њиховх станова који се сада претварају у магацинске просторе.

Лоше планирање или лоша одлука довела је десетине хиљада породица у Каиру у незавидан положај. Ауто-пут пролази у висини четвртог спрата и до станова те висине не допире ни трачак светлости.

Власници станова не знају шта да раде, нико неће да их купи али су можда нашли алтернативно решење.

"Претворићемо станове у магацинске просторе и канцаларије. Да би добили више простора, пошто су станови мали, мораћемо да се удружујемо да би били конкурентни", наводи становник Каира Осама Фаез. 

Међутим, пошто ауто-пут иде висином четвртог спрата, има још појава које сметају станарима којима светлсот није ускраћена.

"Бука од петог до осмог спрата биће несносна. Не знамо како ће се то решити. Једино да се направи нека врста тунела, али и ту ће неколико спратова остати ускраћено за сунчеве зраке. За сада јођ чекамо да све почне да ради па ћемо онда писати петиције", истиче Фаез.

Каиро је иначе познат по пренасељености. Познато је старо гробље где бескућници живе и направили су право насеље.

Међутим, овај ауто-пут кроз центар изнуђен је, кажу у градској управи, јер саобраћајне гужве у овом граду постају неподношљиве. Додају да ће нови ауто-пут кроз центар бити спас за саобраћај.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво