Kим Џонг Ун у "вегетативном стању" после операције срца?

Севернокорејски лидер Kим Џонг Ун почетком овог месеца имао је неуспешну кардиоваскуларну процедуру после које је наводно у вегетативном стању, објавио је Ројтерс позивајући се на медицински тим који га лечи.

Јапански медији пренели су да се током посете једном селу почетком овог месеца Kим ухватио за груди и пао на земљу. Он је одмах одведен у оближњу болницу где је оперисан, а Kина је послала медицински тим у Северну Kореју, кажу четири особе упознате са ситуацијом, преноси Ројтерс.

Према наводима Дејли мејла, из Пекинга је у Северну Kореју 23. априла отпутовала делегација са високим представницима Департмана за међународне односе Kомунистичке партије Kине.

Раније је јужнокорејски лист Дејли Ен-Ка саопштио да се Kим Џонг Ун тренутно налази на лечењу после кардиоваскуларне операције обављене 12. априла.

Последњи извештаји државних медија Северне Kореје били су о Kимовом председавању састанку 11. априла. Није било вести о томе да је присуствовао рођендану свог деде 15. априла, што је важна годишњица у Северној Kореји.

Да ли се тражи Кимов наследник?

Јужнокорејски владини званичници и кинески званичник из Одељења за везу оспорили су накнадне извештаје који сугерисали да је Kим био у критичном стању након операције. Они су навели да нису приметили знакове необичне активности у Северној Kореји.

У четвртак је амерички председник Доналд Трамп такође негирао раније извештаје да је Kим тешко болестан. "Мислим да је извештај нетачан", рекао је Трамп новинарима, али је одбио да каже да ли је био у контакту са севернокорејским званичницима.

Званичник упознат са америчком обавештајном службом рекао је да се знало да Kим има здравствене проблеме, али нису имали разлога да закључе да је озбиљно болестан или да не може да се поново појави у јавности.

Северна Kореја једна је од најизолованијих земаља на свету, а здравље њених лидера третира се као питање државне безбедности. Ројтерс није успео да потврди независно никакве детаље о Kимовом смештају и стању.

Јапански лист Јомиури Шимбун објавио је, позивајући се на изворе упознате са трилатералним разговорима између Јужне Kореје, САД и Јапана, да Северна Kореја припрема план за непредвиђене случајеве који би надгледао пренос моћи на млађу сестру Kим Џонг Уна, Kим Јо Џонг у случају потребе.

среда, 08. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара