Си-Ен-Ен: Ким Џонг Ун у смртној опасности након операције

Лидер Северне Кореје Ким Џонг Ун налази се у смртној опасности након операције, навео је неименовани амерички званичник, јавља Си-Ен-Ен.

Неименовани амерички званичник наводи да је до тих информација дошао јер САД прате информације тајних служби.

Гласине о здравственом стању лидера Северне Кореје покренуо је његов изостанак са  рођендан свог деде 15. априла, преноси Си-Ен-Ен.

Ким Џонг Ун је последњи пут виђен 11. априла на састанку владе.

Још један амерички званичник потврдио је Си-Ен-Ену да постоји забринутост око здравственог стања Ким Џонг Уна, али да је тешко проценити озбиљност ситуације.

Јужнокорејске онлајн новине Дејли НК, фокусиране на догађања у Северној Кореји, објавиле су да је Ким Џонг Ун подвргнут 12. априла једној врсти кардиоваскуларног захвата због последица пушења, гојазности и превише рада.

Незванични извор наводи да се севернокорејски лидер после тог захвата опоравља у вили у Хијангсану под лекарским надзором.

Пошто је проценио да се Кимово стање побољшало, већина лекарског тима који га је лечио вратио се у Пјонгјанг 19. априла, а само је део остао да надгледа његов опоравак, наводи Дејли НК.

Савет за националну безбедност и канцеларија директора Националне обавештајне службе одбили су да дају коментар на питање Си-Ен-Ена о стању лидера Северне Кореје.

Си-Ен-Ен се такође обратио ЦИА и Стејт Департменту ради коментара и затражио коментар од Јужнокорејаца.

Северна Кореја строго контролише информације, поготово оне које су у вези са Ким Џонг Уном, кога третирају скоро као божанство, наводи Си-Ен-Ен, а према оцени аналитичара, тешко је проценити да ли су ове информације о његовом здрављу истините.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво