Сандерс одустао од кампање

Сенатор Берни Сандерс завршио је данас своју председничку кампању и оставио да се Џо Бајден суочи са актуелним председником САД Доналдом Трампом на изборима који ће бити одржани у новембру, јавља Си-Ен-Ен.

Бернију Сандерсу ово је била друга кандидатура.

Берни Сандерс је заједно са Бајденом до данас био у борби за председничког кандидата испред Демократске партије. Разлог одустајања од изборне трке биће познат накнадно.

Из Сандерсове кампање су поручили како су одлуку донели на састанку Штаба који је радио на кампањи.

Одустајањем Сандерса од борбе са Доналдом Трампом крајем године, уколико се избори за председника одрже, с обзиром на ситуацију са коронавирусом, одлази Џозеф Бајден, бивши потпредседник САД у администрацији Барака Обаме.

Предизбори су ове године текли необично. У прве три државе Сандерс је надмоћно победио, те се чинило како ће он бити номинован испред демократа. 

У последњем дану фебруара се све преокренуло против Сандерса и у Бајденову корист. Он је однео надмоћну победу у Јужној Каролини и ту је почео крај Сандерсове кампање.

У међувремену се у предизборе укључила и пандемија коронавируса која је довела до обуставе кампање лицем у лице, те су кандидати садржај којима су покушавали допрети до гласача почели објављивати на друштвеним мрежама.

Његов последњи јавни наступ био је 9. марта. Од тога датума одлучио је да кампању настави дигиталним путем. Комуницирао је искључиво путем интернета, а у фокус је ставио борбу против коронавируса, чију је пандемију Светска здравствена организација прогласила 11. марта.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво