Двадесет година владавине Владимира Путина

На данашњи дан пре 20 година Владимир Путин је први пут изабран за председника Русије, али највероватније неће ту годишњицу обележити, због густог распореда и због пандемије коронавируса.

Тих 20 година, од којих је 15 био председник, а пет премијер, биле су често турбулентне због великог броја међународних сукоба, економске кризе, природних катастрофа, али све то није зауставило Русију у развоју и спровођењу реформи, наводи Тас.

Kако се наводи, оно што је специфично за Путина јесте то што, иако је његова функција јавна, руски председник више воли да личне ствари, укључујући и оне које се тичу његове породице, задржи ван очију јавности.

У његовој биографији наводи се да има две одрасле ћерке, да се развео, и да има унуке.

Путина је за наследника одредио Борис Јељцин 31. децембра 1999. године, а током председничких избора 26. марта 2000. године, Путин је победио 11 других кандидата.

Дан након избора Путин је рекао да је много посла пред Русијом али да има идеју шта би требало да уради.

Од тада су се свет и Русија драстично променили.

Осим мањих осцилација током реформи пензијског фонда и социјалних давања Путинова популарност је далеко већа од других политичара.

Путин је данас предмет култа - слике руског лидера могу се наћи на мајицама, ножевима, сатовима, календарима и патикама. Приказан као херој од акције, кризни менаџер, бранилац нације, наводи британски Индипендент.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво