Строге мере у Италији, нема српских држављана међу зараженима

У амбасади Републике Србије у Риму је за РТС потврђено да међу зараженим особама у Италији нема држављана Србије. У Италији раде само апотеке, самопослуге, поште, банке и трафике.

Дописница РТС-а из Рима Маринела Ражнатовић је рекла да дежурни телефон амбасаде Србије у Риму ради 24 часа и стоји на располагању свим грађанима којима је потребна помоћ амбасаде. Навела је да раде само апотеке, продавнице прехрамбених производа, банке, поште и киосци са штампом.

"Строго се контролишу улази у продавнице, што значи да може да уђе само пет особа. Ако је, примера ради, испред самоуслуге више грађана, они морају да сачекају у реду, али у размаку од најмање метар и по. Особама које нису у могућности да купе храну, исту достављају посебне службе", навела је дописница РТС-а.

Друмски, железнички и градски јавни саобраћај су гарантовани, али ће бити сведени на минимум.

Премијер Италије Ђузепе Конте је навео да уколико се сви у Италији буду придржавали мера које су донесене и понашали одговорно, разумно и дисциплиновано, са осећајем за тежину тренутка, за две седмице требало би да се успори ширење заразе.

Конте се захвалио Италијанима на жртвовању због ригорозних мера које ће бити на снази до 25. марта.

Вирусолози тврде да ће вакцина, у најоптималнијем случају, бити доступна до краја године, а да је једини сигурни лек против коронавируса остати код куће и држати дистанцу од других људи бар метар и по, уколико мора да се изађе ван домаћинства.

У Италији су коронавирусом заражене 12.462 особе, а 827 особа је преминуло од последица новог вируса. Само током јучерашњег дана преминуло је 196 људи.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво