Живот се полако враћа у Вухан

Кључне индустрије у кинеском граду Вухану, епицентру заразе коронавируса који је до сада однео више од 4.000 живота, наставиће се радом, саопштила је влада провинције Хубеи.

Сектори попут јавног превоза, медицинског снабдевања, али и произвођачима свакодневних потрепштина у Вухану, главном граду провинције Хубеи, биће дозвољено да се врате на посао.

И остале индустрије које су део националних или глобалних ланаца снабдевања такође се могу вратити на посао уз дозволу власти, преноси Ројтерс.

У Вухану је затворено 16 привремених болница које су биле отворене у јавним установама, јер број оболелих од коронавируса у том граду и даље опада.

Привремене болнице у Вухану примиле су више од 12.000 пацијената.

Вухан је у понедељак известио о 17 нових случајева коронавируса, спустивши се по први пут испод 20 пријављених новооболелих током дана.

Вухан је посетио кинески председник Си Ђинпинг, први пут од избијања епидемије коронавируса. Обишао је болницу која лечи тешко оболеле од коронавируса и разговарао са медицинским особљем, полицајцима, војним особљем, али и волонтерима који су били у првој линији одбране против вируса.

Истакао је да је захваљујући напорном раду ситуација у Вухану сада боља, али да је задатак превенције и контроле и даље тежак.

"Позитиван тренд у контроли епидемије не би се могао постићи без њихове жртве, преданости, упорности и напора", поручио је Си и истакао да су "медицинари највећи хероји".

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара