Због коронавируса отказан Сајам аутомобила у Женеви

Организатори женевског салона аутомобила "ПалЕкспо" обавестили су аутомобилске компаније да је ова сајамска манифестација отказана због забринутости поводом епидемије коронавируса, рекла су за Ројтерс три извора упозната са збивањем.

Портпарол сајамске изложбе "ПалЕкспо" одбио је да дâ коментар, додаје британска агенција.

Швајцарска влада је данас забранила велике скупове на којима учествује више од 1.000 људи као преветивну меру против епидемије коронавируса.

Сајам аутомобила је требало да почне следеће недеље, а поједини високи руководиоци ауто-компанија већ су почели да отказују долазак.

Ограничења путовања и страх од ширења коронавируса већ су узроковали одлагање или отказивање и других међународних манифестација, укључујући Конгрес "Mobile World" у Барселони, сајам "Light + Building" у Франкфурту и Аитомобилски сајам у Пекингу, напомиуње Ројтерс.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(петак, 28. феб 2020, 18:47) - anonymous [нерегистровани]

Sajam

kada ekonomija oslabi nece biti nikome dobro.samo od automobilske industrije zive mnogi ljudi.mi svi smo u ozbiljnom problemu.pokusava se izbec panika ali problem je vrlo ozbiljan.nema tu neke zastite jer nema 100% zastite.kina jeste ekstra jaka ekonomija ali bit ce opasno.

(петак, 28. феб 2020, 14:34) - Гокси [нерегистровани]

Корона

Зар Швајцарци нису чули за ракију и сапун?