Данилов: Кијев неће кренути у војни повратак Крима

Секретар украјинског Савета за националну безбедност и одбрану Алексеј Данилов изјавио је да Кијев неће кренути у "војни повратак" Крима због страха од великог броја жртава, посебно међу цивилним становништвом.

Алексеј Данилов је у интервјуу за радио Ново време изјавио да би "можда и узели територије Крима кад би имали могућност".

"Ми схватамо да би то могле бити огромне жртве, пре свега међу цивилним становништвом. Не можемо ићи тим путем, остаје дипломатски пут који разрађујемо", рекао је Данилов, преноси Спутњик.

Додао је да у савременом свету, када постоји такво наоружање, број жртава експоненцијално расте.

Према његовим речима, "без обзира колико је својевремено било окупација балтичких земаља и других, они се враћају у тренутак када би се требало да се врате" и додао да ће се Крим "дефинитивно вратити у Украјину".

Данилов је раније рекао да се Кијев "врло снажно" припрема за офанзиву Русије великих размера и да ће украјинске власти знати шта у том случају треба да ураде.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(среда, 26. феб 2020, 13:25) - Драган [нерегистровани]

Може

Украјина може повратити Крим тако што оснује заједничку државу са Русијом. Другачије не.

(среда, 26. феб 2020, 13:00) - anonymous [нерегистровани]

:)

Mora da dolaze neki izbori u Ukrajini? Pa postoji li iko na ovom svetu ko je ikada pomislio da Ukrajina može vojno da uzme Rusiji bilo šta? 

(среда, 26. феб 2020, 12:42) - Горан [нерегистровани]

Двадесетпета паралела

Паралелу треба подвући са САО Крајином. Никада није била у Хрватској, као ни Крим у Украјини, онда за време комунизма се даје Хрватској, а Крим Украјини. Крим је враћен Русима, а САО Крајина ако Бог да биће враћена Србима.

(среда, 26. феб 2020, 12:41) - Rus [нерегистровани]

Paralela?

Kosovo i Metohija i Krim nisu ni slicni slucajevi i zato ne treba povlaciti paralele.

(среда, 26. феб 2020, 12:37) - DD. [нерегистровани]

sreda.26.2.2020

Kako je vraćen Krim tko će i Kosovo se vratiti Srbiji.

(среда, 26. феб 2020, 12:32) - Neđo. [нерегистровани]

sreda.26.2.2020

I da krene u oslobađanje Krima, mogu izgubiti i ono što je ostalo od Ukrajine.

(среда, 26. феб 2020, 12:17) - anonymous [нерегистровани]

Објашњено

@Stvarno mi nije jasno...

Ево паралела да Вам буде јасније - 1953. је Крим отет од Русије (самовољом једног Украјинца диктатора) баш као и 1999. када је отето Косово и Метохија од Србије (агресијом против Србије). Русија је успела да врати Крим, тако ће и Србија да врати Косово и Метохију. Нама повратак Крима Русији је нада да ћемо стрпљењем вратити КиМ.

(среда, 26. феб 2020, 11:13) - anonymous [нерегистровани]

Stvarno mi nije jasno...

Cini mi se da na na ovom portalu su sami Rusi ili je ljubav slapa.Povuci paralelu sa Kosovom i ono nikada nece biti Srbija .Ili je to druga prica ?

(среда, 26. феб 2020, 10:52) - глас разума [нерегистровани]

Данилов је у праву

Оно што негде исконски припада пре или касније увек се врати где припада... Једино је заборавио добри госн. Данилов да каже да се Крим пре пар година вратио тамо где припада одвајкада. Крим је 50их година прошлог века, после Стаљинове смрти, вештачки пришивен за Украјину и пре тога никада није ни дана био украјински. 90% становништва Крима су Руси, који су се само вратили у своју Родину... овде су као што сви видимо ствари потпуно јасне и сви процеси повратка већ завршени. Знају то врло добро и у Кијеву и свесни су да немају никаква права на ту територију. Велика би се ту сила морала покренути, а исход не би могли променити, Русија је то брале и ту нема шале!

(среда, 26. феб 2020, 10:39) - anonymous [нерегистровани]

biciklom na rusiju

Nece to tako.....