Италија, ново жариште коронавируса

Италија је за само неколико дана избила у врх земаља са највећим бројем заражених вирусом Ковид-19. После Кине и Јужне Кореје, Италија се нашла на трећем месту у свету по броју заражених. У регијама Ломбардија, Венето и Емилија Ромања регистрован је највећи број заражених, а укупно је у Италији заражено 157 људи док је троје људи умрло.

У Италији из сата у сат расте број заражених новим коронавирусом, који се проширио на пет регија. Најтеже је на северу у Ломбардији и Венету, где је блокиран приступ у 12 места, са више од 50.000 становника.

Затварају се школе, музеји, биоскопи, отказани су сви спортски догађаји и завршница карневала у Венецији, па чак и богослужења, а Влада је саопштила да је спремна да ангажује и војску.

"Подржали смо одлуку министра спорта да се суспендују сви спортски догађаји планирани за данас у Венету и Ломбардији. Италијани не треба да паниче и морају веровати пре свега надлежнима у здравству, а затим и политичким и администртивним органима", рекао је италијански премијер Ђузепе Конте.

У Италији је само у току данашњег дана регистровано нових 78 случајева оболелих, док је једна жена преминула. Између осталих, нови случајеви регистровани су у Бергаму, Венецији, а највише заражених налази се у мањем месту Кодоњо, епицентру вируса у Ломбардији.

Изолација места у којима је регистрован највећи број заражених сматра се оправданом како не би дошло до ширења заразе. 

Становништво на северу Италије пожурило је у продавнице како би се снабдело основним намирницама, па су забележене несташице у појединим продавницама.

У више од десет градова у Ломбардији и Венету на недељу дана су затворене све школе, продавнице и ресторани због ширења коронавируса у тој земљи.

На граници Италије и Аустрије, на Бренеру, заустављен је воз, јер су у њему биле две особе за које се посумњало да су инфициране коронавирусом.

У међувремену аустријске власти су донеле одлуку о потпуној обустави железничког саобраћаја преко Бренера.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво