УН: Око 300 цивила погинуло у ударима сиријских снага

Око 300 цивила је страдало када су у ваздушним нападима сиријских владиних снага погођене болнице и избеглички кампови на северозападу земље, саопштиле су Уједињене нације.

УН су навеле да близу милион цивила, већином жена и деце, бежи ка граници са Турском, у тешким зимским условима, како би побегли од офанзиве владиних снага на последња упоришта побуњеника у провинцијама Идлиб и Алепо.

"Цивили који беже од борби стешњени су на подручјима на којима нема безбедних склоништа, а њихов број се из часа у час повећава. Они су и даље изложени бомбардовању и једноставно немају куда да оду", изјавила је Мишел Бачелет, високи комесар УН за људска права.

Сиријски и руски војни авиони, према речима очевидаца, наставили су нападе на град Дарат Иза. Претходног дана у њиховим нападима тешко су оштећене две болнице.

Истовремено, у Москви је данас одржана друга рунда разговора са Турском о ситуацији у Идлибу, након чега је турска страна најавила да ће распоредити још снага у том региону.

Званична Анкара је саопштила да није задовољна разговорима о Идлибу, где је у офанзиви сиријских снага које подржава Русија погинуло неколико турских војника.

Руско Министарство спољних послова је после састанка саопштило да обе стране остају посвећене споразумима, али није поменуло захтев Турске да се сиријске владине снаге повуку из региона.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво