Берни Сандерс, први међу демократама

Сенатора Бернија Сандерса подржава 31 одсто демократски настројених Американаца, или 16 одсто више него главног конкурента за место кандидата демократа на председничким изборима, Џозефа Бајдена. Мајкла Блумберга подржава 19 одсто испитаника.

Берни Сандерс има подршку 31 одсто демократа, произлази из истраживања које су заједнички спровели Ен-Пи-Ар, Пи-Би-Ес и Мерист пул.

После победе на предизборима у Њу Хемпширу, Сандерсова популарност порасла је за девет одсто, тачно колико је изгубио Џо Бајден, чију кандидатуру сада подржава 15 одсто демократа.

Озбиљан пад популарности одвукао је Бајдена на треће место међу демократама, пошто га је у међувремену претекао и Мајкл Блумберг, који у овом тренутку може да рачина на подршку 19 одсто испитаника.

За пет одсто пала је и популарност Елизабет Ворен, која може да рачуна на подршку 12 одсто испитаника, или три одсто више него Ејми Клобучар.

Бивши градоначелник Саут Бенда, Пит Бутиџиџ има подршку осам одсто демократски настројених бирача.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 18. феб 2020, 21:50) - milan lala [нерегистровани]

Sanders

Sanders je svojim idejama blizi biracima, koji tradicionalno glasaju za "Demokrate" , od bilo kog drugog demokratskog kandidata . Ostale kandidate kao Bajden podrzavaju razni lobisti duboke drzave , bogati sloj amerikanaca, bankari. 

(уторак, 18. феб 2020, 17:56) - anonymous [нерегистровани]

Da mu jednom dozvole

Da izadje na crtu.