Расте број заражених, али и излечених од коронавируса

У Кини је број заражених коронавирусом премашио 64.000. Умрло је 1.380 људи, док је на лечењу тренутно скоро 56.000 оболелих. Премда је број новопотврђених случајева заразе нагло повећан, све је више и излечених. Из Светске здравствене организације поручују да ван Кине нема драматичног повећања нових случајева.

У Хубеи провинцији регистрован је још 121 смртни случај и више од 5.000 новооболелих, што је ипак двапут и трипут мање него претходног дана.

Због промене методе дијагностиковања свакодневно се бележи раст броја нових случајева, а зараженима се сматрају сви они којима је упала плућа откривена уз помоћ компјутеризоване томографије.

"До сада су се дијагностичари ослањали само на стандардне тестове нуклеинске киселине. Сада се у оболеле од коронавируса убрајају људи са симптомима болести и они код којих је и рендгеном утврђено да су плућа заражена", објашњава Тонг Џаоху из болнице у Вухану.

Ван Кине забележено је 450 нових случајева заразе, највише у Јапану. У тој држави јуче је потврђена и прва жртва новог вируса. На крузеру усидреном у јапанској луци број новооболелих скочио је на 218.

"Од 14. фебруара људи старији од 80 година код којих није утврђено присуство вируса моћи ће да напусте брод и пре истека периода карантина", наводи Министарство здравља Јапана.

"Добро смо. Додуше исцрпљени, јер ноћу не спавамо добро. Кад год чујемо вести о новим случајевима или кад раздвајају осамдесетогодишње парове, то нас узнемирава", истиче путник Дејвид Ејбел.

Са коронавирусом у Кини до сада се изборило више од 6.000 људи. Услед избијања епидемије и пропуста у њеном управљању, дошло је до смена партијских секретара за провинцију Хубеи и град Вухан.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво