У нападу у Сирији убијена четворица турских војника

Четири турска војника су убијена, а девет их је повређено у бомбардовању сиријских владиних снага на североистоку провинције Идлиб, саопштило је турско Министарство одбране.

Турске снаге одмах су одговориле на тај напад и уништиле мете у Идлибу, преноси Ројтерс.

"Напади снага сиријске владе изведени су против наших елемената послатих да спрече сукоб", наводи се у саопштењу турског министарства.

Снаге сиријског председника Башара ел Асада, које подржава Русија, недавно су напредовале ка Идлибу, а турски председник Реџеп Тајип Ердоган најавио је у петак могуће покретање нове војне акције.

Ердоган: Наставићемо да се светимо за нападе

Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је да ће та земља наставити да се свети за нападе на њене снаге на северозападу Идлиба у Сирији, након што је влада саопштила да су четворица турских војника погинула, а да је девет рањено.

"Ми смо одговорили на те нападе и наставићемо и даље, било да је реч о нашој артиљерији или минобацачима. Одлучни смо да наставимо са радом због безбедности наше земље, грађана или наше браће у Идлибу", рекао је Ердоган.

Додао је и да ће онај ко доводи у питање одлучност Турске "ускоро схватити да греши".

Навео је и да су турски авиони напали 40 мета у Идлибу и да су "неутрализовали" 30 до 35 Сиријаца.

Како преноси агенција Тас, Ердоган је рекао и да су турски и руски војни експерти у контакту након напада на турске војнике у Идлибу.

Такође је изразио вољу да о последњим догађајима разговара и са руским председником Владимиром Путином.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво