Грађани ЕУ опраштају се од Британаца: Нека вам је срећан Брегзит!

Грађани широм Европе упутили су поруке Великој Британији пред излазак те земље из Уније 31. јануара. Ту су најсрдачније жеље Британцима за срећну будућност и жаљење због одласка, уз жељу да се наставе тесне везе са Британијом.

Један Немац из Баварске поручио је Британцима да су добродошли: "Збогом Енглези. Упркос одласку добродошли сте код нас на годишњем одмору. Желим вам све најбоље."

Атињанин Петрос Папакирјакос је пожелео "срећан Брегзит". 

"Довиђења, довиђења, Британци. Шта да радимо? Можда се сретнемо поново", рекла је Асунсион Аларкон из Мадрида.

Хенрик Кулежа из Гдањска саветује Британцима да воде рачуна о себи, а његова суграђанка Агата Орманин истиче да "ово није збогом".

Некима у Милану је жао због Брегзита. "Веома ми је жао што Британија одлази из Уније. Мислим да је то веома лоша ствар за Европу, Уједињено Краљевство, за све", навела је Сара Инвито.

Парижанин Антоан Колет каже да је осећај као када неки рођак напушта породицу.

"Тужан је осећај јер је тачно да је ово као када неки рођак напушта вашу породицу. Ипак, надам се да ће и после Брегзита ЕУ бити у могућности да остане јединствена и да настави да се развија", рекао је Антоан.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(четвртак, 30. јан 2020, 12:27) - anonymous [нерегистровани]

Videće Britanci šta je benifit EU.

Ima da izgube SVE izlaskom.

(четвртак, 30. јан 2020, 12:06) - anonymous [нерегистровани]

@Englezi

Da i sada ce Englezi da trguju sa Briselom po pravilima i standardima na koja ne mogu da uticu. Ko je sad ispao pametan? Sad ce tek da shvate koliko su bili "pametni". I da, svim silama treba da grebemo da udjemo u EU, jer drugu opciju nemamo.

(четвртак, 30. јан 2020, 10:42) - anonymous [нерегистровани]

Englezi

Englezi su ispali najpametniji,nece ljudi vise da ih ucenjuju i pritiskaju iz Brisela i da daju milijarde evra godisnje u zajednicku kasu!A mi i dalje zelimo tamo?!

(четвртак, 30. јан 2020, 10:40) - anonymous [нерегистровани]

Ne napustaju

I u Briselu i u Strasburu ce i dalje medjusobno razgovarati na engleskom. Ni na njemackom niti na francuskom.