Држављани Србије о животу у Вухану: Чудно је, чује се само цвркут птица

Вишемилионски град Вухан данима је у карантину због коронавируса, који се шири. Александар Калаба и Стефан Војнић, држављани Србије који живе у Вухану, за РТС су навели да једном у два дана излазе до продавнице и да су у сталном контакту са амбасадом у Пекингу.

Двојица држављана Србије који су у Вухану, Александар Калаба и Стефан Војнић, наводе за РТС да је живот у Вухану атипичан.

"Напољу је тишина, људи поприлично мало. Изненађујуће се чује цвркут птица и неки спокој, мир и тишина", рекао је Александар Калаба.

На питање да ли је забринут, Александар Калаба одговара да није. Како каже, само је "мало досадно и непријатно" због свих информација које долазе са стране.

"Ми смо бар у Србији преживели свашта. Желео бих да напустим град и Кину једино зато што ја не верујем да ће овде у наредна два, три месеца ситуација, што се тиче посла и неких регуларних ствари, доћи у нормалу. Што се тиче затворености, да будем искрен и да похвалим нашу амбасаду која заиста ради све да пробају да нас евакуишу одавде. Зову нас два-три пута дневно да виде да ли је све у реду, да нас обавесте, да виде каква је ситуација", рекао је Калаба.

Александар напоље изађе једном дневно, понекад једном у два дана.

"У суштини, то се своди на одлазак до продавнице, да се набаве неке намирнице и то је то", указао је Александар Калаба.

Стефан Војнић наводи да је чудан осећај живети у Вухану.

"Доста чудно, с обзиром на то да већина људи не излази из својих домова и да су неки људи једноставно својевољно закључани константно у собама", навео је Војнић.

Стефан Војнић је рекао да је јуче отишао до продавнице и снимио видео за успомену – празан град и тек понеки аутомобил. 

Планирао је да 6. фебруара напусти Вухан и врати се у Србију на одмор. 

"Међутим, сада ће то бити мало закомпликовано зато што је аеродром у Вухану затворен. Тако да сам сад у контакту са амбасадом која ми говори да су они у преговорима са кинеском владом, као и доста других амбасада и да ће пробати што пре да нађу неко решење", навео је Стефан Војнић.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво