Пенс се након сат времена са папом осећа као херој

Амерички потпредседник Мајк Пенс имао је необично дуг разговор са папом Фрањом у Ватикану, а након завршетка састанка рекао је да се осећа као "херој".

Разговор Мајка Пенса са папом Фрањом у папској библиотеци трајао је отприлике сат времена, двоструко дуже од састанка папе и америчког председника Доналда Трампа у мају 2017. године, преноси Ројтерс.

Током размене поклона након разговора, папа Фрања је Пенсу дао малу белу кутију са медаљом. "Не желим ни да питам", рекао је Пенс и додао да је то за његову маму.

"Хвала, Ваша Светости, учинили сте ме херојем... Бог вас благословио", рекао је Пенс напуштајући папску библиотеку.

Папа Фрања је Пенсу дао и неке од својих недавних списа, укључујући и поруку поводом Светског дана мира ове године. И Пенс је уручио поклон папи, даривао му је дрвени крст.

Пенс је упознао папу са својом супругом Карен и остатком делегације, укључујући америчку амбасадорку у Ватикану Калисту Гингрич и њеног супруга Њута Гингрича. Касније су обишли Сикстинску капелу.

Ројтерс подсећа да је Пенс имао строго ирско католичко васпитање, али је касније прешао у протестантизам, док је остатак његове породице остао у Римокатоличкој цркви.

Током разговора, Пенс и папа су разговарали, између осталог, о Маршу за живот који ће бити одржан у Вашингтону, саопштено је из кабинета америчког потпредседника.

број коментара 0 Пошаљи коментар