Коронавирус стигао и у Америку

Вирус који изазива упалу плућа, а који је недавно откривен у Кини, проширио се и ван азијског континента. Потврђен први случај заразе код једне особе у држави Вашингтон у САД.

Реч је о пацијенту који је због упале плућа хоспитализован прошле седмице, а недавно је путовао у кинески град Вухан, јавља Њујорк тајмс.

У Кини је до сада потврђено да је више од 200 људи заражено новим обликом коронавируса, а шест особа је преминуло. 

Највише заражених је у Вухану у провинцији Хубеи, али се вирус проширио и ван ње. 

Светска здраствена организација је саопштила да се у наредним данима очекују новорегистровани случајеви короновируса у другим деловима Кине али и ван ње.

Амерички Национални институт за здравље ради на вакцини против короновируса.

Кинеска национална здравствена комисија потврдила је да се нови коронавирус, који изазива упалу плућа, преноси са особе на особу и да је заразио поједине припаднике медицинског особља. 

Неки стручњаци кажу да вирус није толико смртоносан као други облици коронавируса, попут САРС-а, који је 2003. однео скоро 800 живота.

За сада не постоји вакцина за нови вирус.

 

 

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара