Рекордна заплена у Белгији, откривено 126 милиона фалсификованих цигарета

У Белгији незапамћена заплена цигарета. Цариници су запленили скоро 126 милиона фалсификованих цигарета. Притворено је осморо људи са турским држављанством, а истрага је у току.

Почетком јануара у једном складишту у луци Антверпена откривен је први контејнер са десет милиона фалсификованих цигарета.

Наставак истраге и праћење шверцера полицију је одвело до много већег складишта удаљеног двадесетак километара, у коме су нашли, како кажу, количину цигарета у индустријској размери.

Објашњавају да је током целе протекле године откривено 180 милиона фалсификованих цигарета, а само у овој акцији нашли су 126 милиона.

"Фалсификовали су марке 'ричмонд', 'ротманс' и 'џон плејер специјал'. Спремали су се да их однесу у Велику Британију, а све ово је проиведено негде у Југоисточној Азији", рекао је Франсинс Адинс из Министарства финансија Белгије.

Истрага је била резултат сарадње белгијске царине и федералне полиције. Осморица ухапшених Турака ће, бар за почетак, одговарати за чак 65 милиона евра губитка у царинама и акцизама, а полиција открива да постоје трагови за наставак истраге.

број коментара 0 Пошаљи коментар