Три недеље пред Брегзит, већина Британaцa за останак у ЕУ

Британски премијер Борис Џонсон треба да изведе Велику Британију из Европске уније у тренутку када већина њених грађана жели да у њој остане, показују најновије амкете.

Најновија истраживања јавног мњења које је објавио британски Индепендент показују да je 52 одсто испитаника за останак у ЕУ, док је 48 одсто за излазак из Уније.

Већина испитаника такође очекује да ће Брегзит бити лош за економију, јединство Уједињеног Краљевства и углед Британије у свету у наредне две године.

Троје од десеторо испитаника или готово трећина њих верује да ће им на личном плану бити горе док само 15 одсто верује да ће им се финансије поправити.

Такође, 40 одсто испитаника би волело да се у наредној декади одржи референдум о поновном приступу Европској унији док нешто мање од трећине сматра да такав референдум не треба да се одржи.

Британци нису показали много ентузијазма ни када је у питању напуштање ЕУ без споразума о трговини.

Британски премијер се залаже за договор о слободној трговини са Бриселом налик оном који има Канада. Ипак, радије је за излазак из ЕУ без договора него за даље одлагање Брегзита, подсећа Индепендент.

број коментара 7 Пошаљи коментар
(недеља, 12. јан 2020, 13:16) - milan lala [нерегистровани]

Lazne -ankete

Onaj ko ih naruci anketu i plati dobije rezultata koji zeli . Logicno pitanje se postavlja , ako je tacna anketa da vecina gradjana toboz zeli ostanak V. Britanije u EU , kako je onda Boris Dzonson ostar zagovornik Bregzita ubedljivo pobedio na skorasnjim parlamentarnim izborima . Dosta tih "anketa " . Sve u vezi Bregzita bile su opstrukcije manjine " duboke drzave" da spreci volju vecine izrazenu na referendumu .

(недеља, 12. јан 2020, 12:49) - Воронцов [нерегистровани]

Не може се мишљење проверавати сваки дан

На изборима су подржали партију која је у програму имала Брегзит. Шта сад још хоће ?

(недеља, 12. јан 2020, 10:43) - anonymous [нерегистровани]

Referendum

U Britaniji se vecina izjasnila u Referendumu da ne zeli vise biti u EU. Omladina koja nije isla da da glas je sama kriva. Sad je kasno. Sad nek kukaju.

(недеља, 12. јан 2020, 09:07) - R.S.K_Benkovac [нерегистровани]

Anketa...

Hahaha a ko je objavio i sproveo anketu? Naravno oni koji su placeni da objave ovakve rezultate,na referendumu je sve bilo jasno kao dan.Problem je sto liberalna masinerija ne moze da se pomiri sa porazom pa na svaki nacin hoce da sabotira volju naroda. 

(недеља, 12. јан 2020, 04:00) - anonymous [нерегистровани]

Демократија

Феноменално колико се декларисаним борцима за демократију иста гади кад није онако како би они хтели.

(недеља, 12. јан 2020, 02:21) - anonymousPero iz Svedske [нерегистровани]

Referendum vazi.......

EU savez ipak nije ""Seoska kafana"" Referendum vazi do daljega i......do daljega….Pero

(субота, 11. јан 2020, 23:46) - anonymous [нерегистровани]

Glupost

Da su bili protiv ne bi glasali za Dzonsona