У стампеду на сахрани Солејманија страдало више од 50 људи

Сахрана иранског генерала Касема Сoлејманија у његовом родном граду Керману одложена је за неколико сати након стампеда у ком је страдало 56 људи.

У стампеду који је настао током окупљања пред сахрану генерала Касема Солејмани, дошло је до стампеда у којем је погинуло више од педесет особа.

Агенције су најпре јавиле да је у метежу у погребној поворци погинуло 35 људи, али најновији извештаји говоре о 56 жртава и 213 повређених.

На фотографијама које је објавила иранска државна телевизија види се више хиљада људи окупљених на улицама града, многи од њих обучени у црно, у знак жалости за убијеним генералом.

Јуче је у Техерану одржана прва комеморација за генерала, а ожалошћени траже одмазду против САД због убиства Солејманија.

Његова ћерка Заинаб је јуче запретила Трампу осветом, рекавши да ће уследити одговор због смрти њеног оца.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
25° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије